Prve analize

Tajanstvena smrt veleposlanika Kazahstana: U uzorku krvi pronađena opojna sredstva

Vijesti / Flash | 27. 02. 2015. u 11:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smrt bivšeg veleposlanika Kazahstana u Austriji Rakhata Alijeva koji je, prema službenoj verziji u utorak izvršio samoubojstvo u zatvorskoj ćeliji u Beču, sve je tajanstvenija, a kako je danas prenio austrijski državni radio "Oe1" u uzorku krvi pronađeni su tragovi opojnih sredstava.

Prve analize sudske medicine utvrdile su prisutnost barbiturata u krvi. Ova supstanca je u Austriji kao lijek potpuno zabranjena, zbog čega se sa sigurnošću može isključiti mogućnost da je liječnik u zatvoru propisao jedan takav lijek Alijevu. Za par dana bit će završena detaljnija toksikološka i farmakološka analiza.

Zastupnik stranke Zelenih Peter Pilc, s tim u vezi, zatražio je uspostavljanje parlamentarnog istražnog odbora. On je, u priopćenju, postavio pitanje kako se osoba, koja je pod djelovanjem opijata, mogla objesit.

Državno tužiteljstvo je potvrdilo da je u krvi Alijeva pronađeno opojno sredstvo, ali glasnogovornik Nina Busek, ukazuje da se radi o brzom testu, i da su pronađeni "tragovi barbiturata". Inače Alijev je bio nekadašnji zet kazahstanskog predsjednika Nursultana Nazarbajeva, koji je protiv njega izdao nalog za uhićenje nakon neuspješnog puča, prenosi Tanjug. Odvjetnici Alijeva tvrde da on nije izvršio samoubojstvo i zatražili su detaljnu istragu.

Kopirati
Drag cursor here to close