Potrebna suradnja

Tadić: Za političare u BiH je korisno da se društvo razjedinjava

Vijesti / Flash | 26. 11. 2016. u 10:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić (Srpska demokratska stranka - SDS) mišljenja je da je za političare korisno da se društvo razjedinjava jer to nosi određenu političku korist, za razliku od pokušaja da se dogovore i iznađu rješenja za probleme.

''Priča političara o miksanju, stavova, interesa predstavlja opterećenje i gubljenje vremena i često diskreditira njihovu poziciju kod jedne stranke, naroda ili vjere'', kazao je Tadić gostujući u političkom magazinu "Otisak" koji se emitira na mreži tv postaja u BiH.

Za njega je politika vještina, a ne znanost, a zbog čega je obaveza političara kojima građani daju povjerenje da na najbolji način odlučuju i upravljaju.

U intervjuu se osvrnuo i na Europsku uniju podsjećajući da su se zemlje koje nisu imale probleme ljudskih i građanskih prava ujedinile, a motiv je bila ekonomija kao mamac za što širu podršku.

''Svi ratovi koji su se ovdje dogodili bili su refleksija europskih. Mi smo dakle već profitirali, jer ako nema rata u Europi, nema ni kod nas. Za nas je mnogo važnije da postoji suglasnost na relaciji Moskva - Washington, kao mjestima iz kojih može doći problem'', istaknuo je.

Govoreći o pravosuđu, naglasio je da je potrebno financijski osamostaliti taj segment društva, potpuno odvojiti tužiteljstvo od sudova, te prestati s politizacijom pravosuđa.

Kao jedan od ključnih problema koji sprečavaju razvoj ekonomije u BiH, Tadić je naveo korupciju, smatrajući da je ona uzrok agonije u kojoj se gospodarstvo u Bosni i Hercegovini nalazi.

Kopirati
Drag cursor here to close