snimanje

Tadić tuži Dačića: Objava tajnih snimaka

Vijesti / Flash | 10. 09. 2015. u 11:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić podnijet će tužbu protiv lidera SPS-a Ivice Dačića zbog, kako navodi, iznošenja neistina u vezi sa snimkama Dačićevog sastanka s Rodoljubom Radulovićem, javlja Tanjug.

"Dačić je u pokušaju skretanja pozornosti javnosti sa sadržaja objavljenih tajnih snimaka, iznio brojne neistinite i besmislene optužbe na račun Tadića, a budući da su u pitanju optužbe koje ne štete samo njegovom ugledu, već kojima ga Dačić optužuje i za ozbiljna kaznena djela, Tadić će podnijeti tužbu protiv Ivice Dačića ", navodi se u priopćenju SDS.

Kako se navodi, Tadić nije ranije vidio zapise za koje ga Dačić optužuje, već je redovnom procedurom od strane članova Vijeća za nacionalnu sigurnost bio obaviješten da se na zakonom utvrđen način prikupljaju sve vrste informacije, uključujući i snimke, u vezi sa osumnjičenima za šverc kokaina, među kojima je bio i Radulović.

SDS ocjenjuje kako ovo nije prvi put da Dačić izbjegava preuzeti odgovornost za svoja djela i da ih pravda "nekakvim ucjenama" prebacujući odgovornost na druge. Dodaje se da Boris Tadić ne želi sudjelovati u zloupotrebi medija putem kojih Ivica Dačić pokušava "dekriminalizirati sebe, kriminalizirajući druge".

"Neistine koje je iznio Dačić su takve prirode da ne mogu biti raspravljane u medijima i korištene u svrhu dnevnopolitičke borbe i predizborne kampanje, već bi Ivica Dačić trebalo da ih objasni i dokaže na sudu", poručuju iz SDS.

Iz te stranke navode kako u vrijeme vlade Mirka Cvetkovića nisu podignute optužnice protiv aktera sa snimaka, niti je postojalo dovoljno dokaza za umiješanost Dačića u kaznene radnje, da bi bila raskinuta koalicija ili da ona ne bi bila razmatrana i 2012.

Te optužnice su, dodaje se, podignute u vrijeme mandata vlade Ivice Dačića i vlade Aleksandra Vučića, tako da je "zapravo pitanje zašto Vučić nakon podignutih optužnica nije raskinuo koaliciju sa Dačićem, već je umjesto toga ponovno formirao 2014 godine".

"Zanimljivo je da Dačić danas postavlja pitanje Tadiću zašto je, unatoč snimkama, ostao u koaliciji s njim, a ne postavlja to isto pitanje Vučiću, tijekom čijeg mandata su podignute pravomoćne optužnice protiv aktera snimaka", smatraju u SDS.

"I ovaj put Dačiću za njegova djela mora netko drugi biti kriv, ali u skladu s njegovim interesom opstanka na vlasti po svaku cijenu, ne bi bilo zgodno da to bude aktualni premijer s kojim je u vladajućoj koaliciji", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close