Srbija

Tadić: Ne ulazim u vladu, nisam razgovarao s Vučićem

Vijesti / Flash | 29. 12. 2014. u 10:02 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da neće ući u Vladu Srbije i da s premijerom Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o ulasku u njegov kabinet, optužujući pritom predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da otežava posao Vladi pokušajima da zakoči eurointegracije.

"Ne ostavljam mogućnost da uđem u Vladu pod ovim okolnostima, ali ostavljam mogućnost da se okolnosti promijene, a u ovom trenutku ne vidim naznake te promjene", izjavio je Tadić za današnje "Novosti", prenio je Tanjug.

Tadić je rekao da sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o tome, te da je s njim u kontaktu "jednako rijetko kao i s liderima drugih stranaka".

"Sve vrijeme kritiziram način na koji Vlada vodi vanjsku i ekonomsku politiku i način na koji se odnosi prema demokratskim vrijednostima, reformama, eurointegracijama i političkoj kulturi", rekao je lider SDS-a.

Kada je u pitanju Kosovo, Tadić kaže da je minimum bio "Plan četiri točke" kojim je tražio potpunu autonomiju za sjever, poseban status za crkve i manastire i garancije za sigurnost srbijanskih građana i njihove imovine.

"To više nije realistično. Briselskim sporazum koji je ova vlada potpisala ostavljena je jedino mogućnost da se izborimo za makar neke nadležnosti Zajednice srpskih općina, iako je mnogo veća vjerojatnost da će one sličiti na nadležnosti nevladine organizacije", smatra Tadić.

Prema njegovim riječima, "Plan četiri točke bio je neusporedivo bolji od Briselskog sporazuma, koji je opet bolji od zamrznutog konflikta".

"A podsjećam da je (Tomislav) Nikolić dobio izbore obećavajući da će poništiti sve što je dogovoreno u pregovorima tijekom mog predsjedničkog mandata i da će se zalagati za zamrznuti konflikt", rekao je Tadić.

"Potenciranjem nove platforme, on (Nikolić) nudi novo obmanjivanje javnosti i otežava posao Vladi pokušajima da zakoči proces eurointegracija", rekao je lider SDS.

Kopirati
Drag cursor here to close