Thonex-Vallard

Švicarska policija potvrdila da je Orića uhitila jer ga traži Srbija

Vijesti / Flash | 11. 06. 2015. u 09:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naser Orić je uhićen je na carinskom prijelazu Thonex-Vallard, priopćeno je iz Granične policije Švicarske.

Jean-Philippe Brandt, glasnogovornik Kantonalne policije u Ženevi, potvrdio je da je uhićenje obavljeno na osnovu naloga izdanog po potjernici Srbije koja datira iz prošle godine, javila je švicarska agencija.

Interpol je prošle godine, nakon prigovora BiH, obavijestio institucije naše zemlje da je potjernica za Orićem stavljena van snage, a njegovo ime brisano iz baze. Orić je i ranije putovao u inostranstvo, ali nije imao nikakvih problema. Do Švicarske se u srijedu dovezao automobilom preko Hrvatske, Slovenije, Italije i Francuske.

Također je potvrđeno da je Orić predan policiji u Ženevi, a nakon toga i švicarskom Federalnom uredu za pravdu (OFJ).

Inače, Ćamil Duraković, načelnik Srebrenice se nalazi u Ženevi, rekao je Dnevnom avazu kako se još uvijek nisu čuli ni vidjeli s Orićem.

Duraković koji se u trenutku uhićenja nalazio s Orićem, kazao nam je danas da je otkazao sve zakazane susrete s vlastima Ženeve te da se u BiH ne vraća bez Orića.

''Mi se ne vraćamo dok se ovo ne okonča. Ako treba bit ćemo tu danima. No, ni mi ne znamo još ustvari niti gdje su ga odveli. Rečeno nam je da je predan sudskoj policiji. Čekat ćemo odvjetnika pa onda pokušati vidjeti o čemu se ovdje radi'', rekao je Avazu načelnik Srebrenice.

Kopirati
Drag cursor here to close