Antifašistička tekovina

Svečanost povodom obilježavanja 71. godišnjice oslobođenja Stoca od fašizma

Vijesti / Flash | 27. 10. 2015. u 07:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačko-neretvanski Županijski odbor SDP-a BiH pridružio se mnogobrojnim antifašistima u Stocu na svečanosti obilježavanja 71. godišnjice oslobođenja Stoca od fašizma.

Tom prilikom položeno je cvijeće na spomenik oslobodiocima Stoca i održana konferencija Foruma mladih SDP-a BiH HNŽ na kojoj je izabrano novo rukovodstvo Foruma.

Predsjednik KO SDP-a BiH HNK Zoran Mikulić tom prilikom je izjavio da "je radostan zbog velikog broja ljudi koji su došli obilježiti ovaj značajan datum sa građanima Stoca i da danas, više nego ikada treba da se podsjetimo na prave vrijednosti i afirmišemo antifašističke tekovine".

"Stolac je pravo mjesto odakle treba da se pošalje poruka antifašizma i zajedništva svih naših građana i naroda jer su u Stocu veoma izražene i dominantne politike diskriminacije i segregacije, a najviše se ogledaju u dvije škole pod jednim krovom. SDP BiH će sasvim sigurno biti organizacija i politički faktor koji će se svim silama suprostaviti ideologijama mraka, kao što smo to i do sada činili", istaknuo je Mikulić.

Na konferenciji Foruma mladih SDP-a BiH HNŽ-a, koja je održana na otvorenom ispred srušene zgrade Komiteta, za predsjednika tog foruma izabran je Ismet Lulić iz Jablanice, za tajnika Amra Huseinbegović, a za podpredsjednike Ivor Perić, Sanja Ćorović i Hajdar Selimić. Konferenciji je prisustvovalo 55 delegata iz svih općina HNŽ-a, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close