Dodijeljena priznanja

Svečana sjednica Gradskog vijeća Širokog Brijega: Opet bez počasnih građana

Vijesti / Flash | 11. 08. 2017. u 11:03 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je u kinu Borak održana svečana sjednica Gradskog vijeća Široki Brijeg povodom Dana grada Širokog Brijega, a vrhunac sjednice bila je dodjela javnih priznanja Zlatna plaketa ''Grb grada Širokog Brijega'' koju su ove godine dobili Javno poduzeće ''Radiopostaja Široki Brijeg'', Gospodarsko društvo ''Sjemenarna'' d.o.o. za proizvodnju i trgovinu Široki Brijeg te Gospodarsko društvo ''URBIS-86'' d.o.o. za projektiranje i graditeljstvo Široki Brijeg.

Nakon himne ''Lijepa naša'' u izvedbi prof. Marije Čolak, na samom početku svečane sjednice Gradskog vijeća, nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić koji je govorio o radu ovog tijela u proteklu nepunu godinu dana istaknuvši odličnu suradnju s vijećnicima u novom sazivu, kao i s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem.

Izvješće o radu gradonačelnika Mire Kraljevića prikazano je u formi video projekcije. Prikazani su projekti koji su u tijeku, projekti koji su završeni, ali i oni projekti koji se planiraju raditi u budućnosti. Nakon video projekcije, nazočnima se obratio gradonačelnik Kraljević koji je govorio o kapitalnim i važnim projektima u gradu na Lištici, ali i o problemima poput nezaposlenosti mladih te problema s komunalijama.

Nakon Kraljevića, redom su govorili: vikar Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM fra Ivan Ševo, gradonačelnik Vinkovaca, grada prijatelja, Ivan Bosančić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić. Iako je prema protokolu govor trebao održati i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, on to ipak nije učinio.

Titula počasnog građanina Širokog Brijega nije dodijeljena niti ove godine jer nije bilo predloženih osoba. Tako Široki Brijeg za sada ima dva počasna građanina – Andriju Hebranga (2004.) i Velimira Plešu (2010.).

Prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća položen je vijenac i zapaljena svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje.

U povodu Dana grada iz tiska je izišao novi 28. broj informativnog biltena ''Široki info''. Bilten se može u elektroničkoj formi preuzeti na službenoj web-stranici Grada Širokog Brijega. Tiskani primjerak može se preuzeti na info-pultu na ulazu u zgradu Gradske uprave.

Program obilježavanja Dana grada nastavlja se večeras s početkom u 21.00 sat kada je na programu Večer folklora i kulturne baštine na Trgu širokobrijeških žrtava. U 20.00 sati na mjestu gdje se nekada nalazio spomenik ''Kameni cvijet'', odmah do Trga širokobrijeških žrtava, počet će petodnevna Craft Beer revija koja se u Širokom Brijegu organizira prvi put.

Kopirati
Drag cursor here to close