U ponedjeljak

Svečana ceremonija predaje zahtjeva Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji

Vijesti / Flash | 12. 02. 2016. u 11:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović će u ime BiH predati zahtjev za članstvo u EU ministru vanjskih poslova Nizozemske Bertu Koend Svečana ceremonija predaje zahtjeva Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji, nizozemskom predsjedništvu Vijeća Europske unije, bit će održana u ponedjeljak, 15.2.2016. godine, u Bruxellesu, u zgradi Vijeća EU Justus Lipsius, sala Anna Lindh, u 9.00 sati.

Svečanosti će nazočiti i visoka izaslanica za vanjsku i sigurnosnu politiku EU i potpredsjednica Europskog povjerenstva Federica Mogherini, i povjerenik za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn.

Nakon svečane ceremonije, u 9.30 sati bit će upriličene izjave za medije. Potom će predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović imati odvojene susrete s povjerenikom za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom, te potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčákom.

U 18.00 sati predsjedatelj dr. Čović će se susresti s predsjednikom EPP-a Josephom Daulom.

Predsjedatelj dr. Čović će u 19.30 nazočiti prijemu u povodu formalne predaje zahtjeva za članstvo u EU, a domaćini su hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu i izvjestitelj Europskog parlamenta za BiH Cristian Dan Preda.

Kopirati
Drag cursor here to close