Aleksandra Pandurević

Sve što SNSD kaže je laž

Vijesti / Flash | 04. 07. 2017. u 19:15 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Srpska demokratska stranka (SDS) uopće nije iznenađena otvorenim priznanjem Staše Košarca, šefa Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentrane skupštine (PS) BiH, da će SNSD pokušati smijeniti ministre iz SDS-a i PDP-a u Vijeću ministara, i da oni uđu u vlast na razini BiH'', izjavila je za Fenu šefica zastupničkog Kluba SDS-a u Zastupničkom domu PSBiH Aleksandra Pandurević.

''Ne štiti SNSD nikakve interese RS i njezinih građana, nego štite svoje osobne financijske interese i za njih je pitanje života da ponovno ovladaju i na razini BiH kako bi zaustavili procesuiranja i istrage u Bobar banci, Pavlović banci, Unisu iz Dervente, Agrohercu itd'', rekla je Pandurević i podsjetila da je SNSD u Srebrenici iz većine izbacio SDS, a vlast su formirali s ljudima iz SDA.

''To je pravo lice SNSD-a'', kaže Pandurević.

Naglašava da se ''SNSD busa u patriotska prsa'' kad god treba zataškati neku aferu.

''Tako i Košarac danas pokušava prikriti novu aferu koja se odnosi na kupovinu zgrade na Palama za potrebe rezervnog centra Neovisnog operatora sustava (NOS). Pitam Košarca koja je njegova i uloga SNSD-a u kupovini zgrade koja nikome ne treba, a koja je u pozivu za javnu nabavku 'nacrtana' kroz uvjet da 'ne smije biti udaljena više do 300 metara od paljanske Promenade','' pita Pandurević.

Prema njezinim riječima, NOS se nezakonito zadužio, bez neophodne suglasnosti DERK-a, da bi kupio velelebnu zgradu u kojoj će raditi par ljudi.

''I da bude još gore, Vlada RS je pristala na formiranje nove institucije tzv. Burze električne energije koja će zapošljavati nekoliko desetina ljudi, a čije sjedište će biti u Mostaru. Sad je jasno tko pravi nove institucije na razini BiH, i to samo zato da bi kupili zgradu na Palama od svojih prijatelja. Sve će naravno platiti građani RS kroz novo poskupljenje električne energije, jer NOS drugačije ne može plaćati kredit'', otkriva šefica zastupničkog Kluba SDS-a Aleksandra Pandurević.

Lekcije o patriotizmu SDS-u, kako kaže, ne može držati Košarac koji je 2005. godine napisao Ustav Republike BiH kojim se ukidaju entiteti i Predsjedništvo BiH, a uvode regije i predsjednik BiH, i briše entitetsko glasanje.

''Za razliku od njega, SDS za rente ne mijenja svoje stavove i za nas je Republika Srpska neprikosnovena'', konstatira Pandurević.

Tvrdi da je ''sve što SNSD kaže laž'', ali da se ''njihova politička filozofija svela na gebelsovsku matricu – 100 puta ponovljena laž postaje istina''.

''Tako i sada, kada je jasno da srpski ministri u Vijeću ministara nisu glasovali ni za kakav Kazneni zakon, Košarac nastavlja obmanjivati. No, za razliku od srpskih ministara, svojim nedolascima na sjednice, SNSD je omogućio da se usvoje brojne za RS štetne inicijative. Tako su afirmirali i 25. studeni kao ''Dan državnosti BiH'' i tada im je bilo teško ući i glasovati, ali su ušli na sjednicu kada su tema bile trošarine. Oni su patriote samo između trošarina'', ocjenjuje Pandurević.

Za 11 godina vladavine, prema njezinim riječima, SNSD je uspio samo napraviti podjele unutar RS, posvađati narod, uništiti sva javna poduzeća i tri banke, omogućiti pljačku prirodnih resursa i ukupan dug RS povećati za 115 posto. Na vanjskom planu, smatra ona, SNSD je RS doveo u potpunu izolaciju i porušio mostove tradicionalnog prijateljstva prema mnogim državama.

Kopirati
Drag cursor here to close