Tko je, šta je ?!

Sve je OK: Vojska na Rudniku samo vježba!

U sklopu vojne vježbe ''Brzi odgovor 19'' tijekom jutra su u Ulici Blajburški žrtava u Mostaru primijećene snage EUFOR-a.
Vijesti / Flash | 08. 10. 2019. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu vojne vježbe ''Brzi odgovor 19'' tijekom jutra su u Ulici Blajburški žrtava u Mostaru primijećene snage EUFOR-a u nekoliko vojnih vozila.

Veći broj vojnih kamiona i vozila izazvao je zanimanje i uznemirenost većeg broja građana, koji nisu znali o čemu se radi.

Foto: Bljesak.info / Vojnici EUFOR-a u Mostaru

Vježba u kojoj pored snaga EUFOR-a sudjeluju postrojbe Oružanih snaga BiH i bh. agencije za provođenje zakona, održavat će se do 11. listopada na lokacijama širom Bosne i Hercegovine.

Foto: Bljesak.info / Vojnici EUFOR-a u Mostaru

''Brzi odgovor'' je uobičajena godišnja provjera sposobnosti EUFOR-a da brzo ojača svoje snage u BiH sa dijelom rezervnih snaga koje se nalaze u stanju pripravnosti u partnerskim zemljama. Ove godine rezervne snage stigle su iz Austrije, Bugarske, Grčke, Mađarske, Rumunjske, Ujedinjenog Kraljevstva i KFOR-a.

Vježba ''Brzi odgovor'' je velika vježba kojom se pokazuje odlučnost EU i njena predanost Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz EUFOR-a još prije početka vježbe.

Video: Početak vojne vježbe Brzi odgovor

 

Kopirati
Drag cursor here to close