Radna grupa

Svaki branitelj u Federaciji treba primiti 326 KM

Vijesti / Flash | 13. 10. 2016. u 12:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radi definiranja Rezolucije i rješavanja problema demobiliziranih branitelja u Federaciji BiH do 24. listopada formirat će se radna grupa, sastavljena od predstavnika Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH, federalnih ministarstva financija, pravde, rada i socijalne politike i za pitanja branitelja, te Savjeta branitelja FBiH.

Ovo je dogovoreno na današnjem sastanku predsjedavajućeg Zastupničkog doma Edina Mušića sa članovima Savjeta branitelja FBiH.

Formiranje radne grupe

''Ono što smo započeli 1. kolovoza danas smo definitivno završili s osnivanjem radne grupe u kojoj će biti naša tri predstavnika. Poslije 24. listopada očekujemo da Savjet održi prvu sjednicu da bi se definiralo sedam točaka rezolucije'', kazao je član Savjeta boraca FBiH Esudin Džafić iz Srebrenika.

Savjet se nastoji boriti za 70.000 nezaposlenih demobiliziranih branitelja putem rezolucije, koja će, kako kaže, Mušić imati svoju ''proceduralnu evaluaciju'', a tiče se ključnih pitanja za braniteljsku populaciju u Federaciji BiH.

''Svaki branitelj u Federaciji treba primiti 326 KM'', smatra Džafić.

Blokade bespotrebne

Članovi Savjeta, koji su se okupili ispred Parlamenta FBiH, poručili su kolegama da ne prave blokade na graničnim prijelazima.

Mušić je prokomentirao da sjednice Zastupničkog doma nisu održane tri mjeseca najavio je da će na konzultacijama parlamentarne većine, danas i sutra, utvrditi termini sljedećih zasjedanja.

''Istina je da je bio prekid i to je poznato opoziciji. Imali smo ljetnu pauzu, nakon čega je nastala izborna kampanja, a tijekom koje je veoma nepopularno održavati sjednice, te ćemo u sljedećem mjesecu intenzivirati svoj rad'', kazao je Mušić.

Odgovarajući na pitanje, koje je ispred Federalnog parlamenta danas uputio politički direktor SDP-a BiH Damir Mašić „Zašto šefovi klubova opozicijskih stranaka ne prisustvuju sjednicama Kolegija?“ Mušić je naglasio da će ta sjednica veoma brzo biti zakazana, na koju će biti pozvani svi članovi Kolegija, koji čini rukovodstvo Doma i šefovi klubova zastupljenih stranaka u Parlamentu FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close