Narodna skupština

Svađa zbog RTRS-a

Vijesti / Flash | 14. 12. 2016. u 14:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rasprava u Narodnoj skupštini Republike Srpske o poslovanju Radio - televizije RS-a u prošloj godini izazvala je danas žučnu raspravu zastupnika vlasti i opozicije.

Opozicionari su najviše primjedbi iznijeli na informativni program tog javnog servisa, uz stav da je pod utjecajem vladajuće stranke u RS-u, dok su zastupnici SNSD-a isticali važnost postojanja RTRS-a.

Zastupnik Koalicije Domovina Nedim Čivić je ukazao da na toj medijskoj kući moraju raditi profesionalci, koji će objektivno informirati javnost.

''Na RTRS-u gotovo da nema Bošnjaka, to je jednonacionalna režimska televizija'', naveo je Čivić tijekom rasprave i pozvao javni servis da u svojim emisijama da prostor svim strankama i narodima da bi istinski bio javni servis koji financiraju građani tog bh. entiteta.

Šef Kluba zastupnika SDS-a Vukota Govedarica i zastupnik NDP-a Dragan Čavić su kao neprimjereno javnom servisu isticali činjenicu da je direktor RTRS-a Draško Milinović došao na to mjesto s pozicije šefa kabineta predsjednika i premijerke RS-a, dok je smjenu Milinovića zatražio zastupnik SRS-a Milanko Mihajlica.

Iz SNSD-a su isticali podatak direktora RTRS-a da je središnja informativna emisija te medijske kuće najgledanija u RS-u.

Zastupnik vladajuće stranke Igor Žunić je dodao da javni servis mora biti servis svih građana, a da je RTRS ''jedan od stubova RS-a''.

Zastupnici opozicije smatraju da je neprihvatljivo da Narodna skupština RS-a izvještaje o poslovanju ove medijske kuće za 2015. i plan rada za 2016. razmatra na kraju te godine.

U parlamentu je prethodno razmatran izvještaj o suradnji RS-a s Haaškim tribunalom u prošloj godini.

Potpredsjednik entitetske vlade Anton Kasipović je tijekom rasprave najavio da će iz proračuna Službe predsjednika RS-a biti plaćen prijevod presude haaškom osuđeniku Radovanu Karadžiću.

Kopirati
Drag cursor here to close