dva hdz-a

'Svađa' u Livnu zbog Radija Herceg Bosne

Vijesti / Flash | 14. 02. 2017. u 10:47 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Općinskog vijeća Livno održanoj u ponedjeljak, vijećnici Hrvatske demokratske zajednice 1990 nisu podržali Radio Herceg Bosne čime je razotkrivena politika te stranke, ne samo prema hrvatskim medijima, nego i interesima hrvatskog naroda u cjelini, navodi se u priopćenju livanjskog HDZ BiH.

Dodaje se kako je na toj sjednici samo trebalo odrediti namjenska sredstava općinskim proračunom, koja su već odobrena toj medijskoj kući.

Iz HDZ-a BiH ističu kako je za njih, kao stožernu hrvatsku stranku u Livnu, postojanje hrvatskih javnih medija osnovna demokratska infrastruktura za izgradnju i očuvanje identiteta jednog naroda, a da je njihovo očuvanje i osnutak vitalni hrvatski nacionalni i politički interes.

"Devedesetka to zna, te otud i tolika žestina napada na Radio. Ovo je njihova priprema za ulazak u nove alijanse i platforme", ističu iz HDZ BiH Livno.

Naglašavaju kako HDZ 1990 želi podijeliti Hrvate na Bosance i Hercegovce, male i velike, Livno i Tomislavgrad, te sijati mržnju između njih i tako zavladati.

"Čija je stranka koja tim metodama želi doći na vlast, hrvatska sigurno nije", zaključuju iz livanjskog HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close