Za travanj

Počinje isplata svih braniteljskih naknada bez umanjenja

Resorni federalni ministar Salko Bukvarević ističe da je to čin koji pokazuje jasnu opredijeljenost Vlade FBiH da je uvijek uz ranjive kategorije društva, a posebno uz branitelje i članove njihovih obitelji.
Vijesti / Flash | 07. 05. 2020. u 14:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Isplata za sve korisnike mjesečnih braniteljskih naknada iz budžeta Federacije Bosne i Hercegovine, koje su i ovog mjeseca bez umanjenja, počinje sutra, najavljeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida odrambeno-oslobodilačkog rata.

To ministarstvo je u suradnji s općinskim službama braniteljsko - invalidske zaštite uradilo svoj dio posla, odnosno izvršilo obračun i unos u trezor naknada za travanj, što znači da se očekuje da Federalno ministarstvo financija novac za isplatu naknada boračkoj populaciji sutra doznači bankama prema krajnjim korisnicima.

Resorni federalni ministar Salko Bukvarević ističe da je to čin koji pokazuje jasnu opredijeljenost Vlade FBiH da je uvijek uz ranjive kategorije društva, a posebno uz branitelje i članove njihovih obitelji.

Vlada FBiH i resorno Ministarstvo ranije su zauzeli stav da je isplata naknada toj kategoriji prioritet i da će biti učinjeni svi napori kako ne bi došlo do umanjenja.

- Riječ je o osobnim i obiteljskim invalidninama, naknadama dobitnicima ratnih priznanja i odlikovanja, ratnim vojnim invalidima i razvojačenih branitelja, za čije namjene je ukupno osigurano 26.321.507,22 KM. To znači da će za mjesec travanj naknade dobiti 102.628 braniteljskih obitelji, i to 83.518 korisnika osobnih invalidnina, 4.814 dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja te 14.296 razvojačenih branitelja - naveo je Bukvarević.

On je pozvao korisnike starije od 65 godina da naknade preuzmu u periodu koji je dozvoljen od nadležnih institucija te da se i dalje, u uvjetima pandemije koronavirusa, svi pridržavaju donesenih mjera u cilju zaštite osobnog i zdravlja sugrađana.

Zahvalio je građanima koji su pokazali visok stupanj odgovornosti u ovoj teškoj situaciji, kao i onima koji su na prvoj liniji od samog početka, posebno zdravstvenim radnicima, policiji, trgovcima, ali i svim kriznim stožerima i institucijama koje rade na zašititi građana.

Kopirati
Drag cursor here to close