'Prst u oko Bošnjacima''

Šuta: Doček Nove godine neće biti održan na mjestu nekadašnjeg Lakišića harema

''Jasno smo istaknuli da je ovo 'prst u oko' Bošnjacima Mostara i da se organizatori navedene manifestacije ne igraju sa našim osjećajima'', napisao je Šuta.
Vijesti / Flash | 16. 10. 2023. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Doček Nove godine neće biti održan na dijelu lokaliteta nekadašnjeg Lakišića harema. To smo jasno danas tražili od gradonačelnika i tako će i biti'', poručio je mostarski gradski vijećnik Adil Šuta u ponedjeljak večer na svom Facebook profilu.

On je u objavi dodao i kako je ''Španjolski trg mjesto za velike događaje, pa tako i za doček Nove godine.''

''Jasno smo istaknuli da je ovo 'prst u oko' Bošnjacima Mostara i da se organizatori navedene manifestacije ne igraju sa našim osjećajima'', napisao je Šuta.

Podsjećmo u ponedjeljak 17. listopada najavljeno je kako će doček Nove godine biti  održan na parkingu između zgrade HNK i zgrade vlade FBiH.

"Sljedeći korak je priprema same lokacije, a očekujemo veliki spektakl za sve Mostarke i Mostarce, kao i naše goste", poručio je gradonačelnik na Facebooku. 

Kako je već najavljeno, za ovogodišnji doček Nove godine u Mostaru nastupiti će regionalna super zvijezda Željko Joksimović. 

Podsjetimo, 23. lipnja 2023. godine održan je posljednji prosvjed protiv izgradnje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar u središnjoj gradskoj zoni, a organizator prosvjeda bio je Medžlis Islamske zajednice Mostar.

Muftija mostarski Salem ef. Dedović u svom govoru na prosvjedu tada je zahvalio prosvjednicima što su "prepoznali značaj demokratskog i građanskog neslaganja s nezakonitošću, nepravilnošću i nepravednošću". 

Nakon niza prosvjeda, 6. srpnja 2023. sastali su se Dedović i Kordić, te je objavljeno kako je gotovo s prosvjedima.

''Iskazali smo dobru volju svih sudionika da sva otvorena pitanja rješavamo dijalogom, te kako nema potreba za bilo kakvim prosvjedima. Interes svih nas je mir i stabilnost, kao i vladavina prava, a nikako destabilizacija izgrađenih odnosa i suživota'', poručio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić nakon sastanka sa muftijom mostarskim  Salemom ef. Dedovićem 6. srpnja ove godine.

Mostarski muftija Selam ef. Dedović tvrdi da se radi o nelegalnoj gradnji zgrade HNK na nekadašnjem lokalitetu Lakišića harema.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić ranije je izjavio kako se oko ovoga pitanja nepotrebno podižu tenzije u Mostaru te je ustvrdio kako nema ništa sporno oko gradnje zgrade HNK Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close