Sarajevo

Sustav pušten u rad: Lakše do podataka braniteljske populacije

Vijesti / Flash | 31. 12. 2015. u 14:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata u upotrebi je interna komunikacija putem elektronske pošte svih organizacijskih cjelina Sektora za pitanje evidencija iz oblasti vojne obaveze na području FBiH.

Novi info sustav u rad je pustio ministar Salko Bukvarević simbolično uputivši prvi e-mail na adrese 74 ureda za vojne evidencije iz oblasti vojne obaveze koji se nalaze u svim općinama.

Naglasio je da će ovakav vid suvremene komunikacije omogućiti poboljšanje servisa i kvalitet usluga građanima i boračkoj populaciji, jer će rok za rješavanje predmeta po njihovom zahtjevu biti smanjen sa 80 na manje od 20 dana.

Također, bit će smanjeni financijski troškovi kretanja službene dokumentacije. Ova aktivnost je sprovedena u suradnji s Generalnim tajništvom Vlade FBiH i predstavlja pozitivan primjer na uvezivanju svih službi u Federaciji BiH.

S realizacijom projekta informatizacije najvećeg sektora u potpunosti su izvršene sve zakonske obaveze koje je ovo ministarstvo imalo prema boračkoj popuilaciji u 2015. godini, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close