Sastanak u vili

Susret Bešlić-Izetbegović: Intenzivirati radove na Ruži i naći partnera za Hepok

Vijesti / Flash | 11. 09. 2014. u 16:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i gradončelnik Mostara Ljubo Bešlić, nakon što su zajedno otvorili novu zgradu osnovne škole u mostarskom naselju Zalik, održali su sastanak na kojem su razgovarali o stvaranju boljeg političkog i ekonomskog ambijenta u Mostaru, javlja dopisnik Anadolu Agency.

"Mislim da moramo snažno raditi na obnovi ekonomije u Mostaru i diljem Bosne i Hercegovine. Ove su teme za mene prioritetne, danas i u sljedećih četiri godine", rekao je Izetbegović u izjavi novinarima.

Prema njegovom mišljenju, ekonomija bi trebala potisnuti politiku i stvoriti bolji životni ambijent. Predsjedavajući Predsjedništva BiH najavio je intenzivniji angažman na dovršetku radova na čuvenom mostarskom hotelu "Ruža", srušenom tijekom proteklog rata. "Nadam se da ćemo uskoro imati partnere za poljoprivredno poduzeće 'Hepok'", rekao je Izetbegović.

Osvrnuvši se na statutarne probleme grada Mostara, poručio je da se konačno mora naći rješenje za jedinstven grad Mostar u kojem će biti zaštićena individualna i kolektivna prava građana i naroda.

"Mi ćemo raditi na tome. Imamo obaveze iz Washingtonskog i Daytonskog sporazuma. Imamo prošlost kakvu imamo. Moramo napraviti bolju budućnost", rekao je Izetbegović.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić naglasio je da je sastanak s Izetbegovićem organiziran kako bi se tražila podrška Sarajeva u razvoju ekonomskih projekata. "Političke razgovore će voditi neki drugi ljudi, a ne gradonačelnik", kazao je Bešlić, a prenijela je Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close