Unapređenja

Suspenzija za 11 službenika SIPA-e

Vijesti / Flash | 25. 02. 2016. u 19:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skladu sa odredbama Zakona o policijskim službenicima BiH, 11 policijskih službenika Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH od petka će biti suspendirano do okončanja istrage koja se odnosi na eventualne nezakonitosti prilikom unapređenja policijskih službenika, potvrdila je Srni glasnogovornik SIPA-e Kristina Jozić.

Jozić je pojasnila da je SIPA zaprimila od Tužiteljstva BiH naredbu o provođenju istrage protiv više uposlenih u ovoj policijskoj agenciji koja se odnosi na eventualne nezakonitosti prilikom unapređenja policijskih službenika u viši čin.

Ona je navela da je SIPA u prethodnom periodu zaprimila anonimnu prijavu protiv službenika ove agencije koja je u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku BiH, zajedno sa prilozima, dostavljena Tužiteljstvu BiH na upoznavanje i dalje postupanje.

"S tim u vezi, u skladu sa odredbama Zakona o policijskim službenicima BiH, 11 policijskih službenika SIPA-e od petka će biti suspendirano do okončanja kaznenog postupka ili kaznene istrage", dodala je ona.

Direktor SIPA-e Perica Stanić najavio je u srijedu na sastanku sa članovima Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za obranu i sigurnost da će u naredna dva dana postupiti u skladu sa zakonom i suspendirati zaposlene u SIPA-i protiv kojih je podnesena kaznena prijava, navodi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close