Džihadist iz BiH

Suradnja s ISIL-om: Konjičanin u Grazu osuđen na osam godina zatvora

Vijesti / Flash | 03. 03. 2016. u 14:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osam godina dugu robiju, u sudu u Grazu osuđen je pedesetogodišnji bh. državljanin Fikret Begić, optužen za suradnju sa takozvanom Islamskom državom (IS), za koju je regrutirao i borce.

Begić, koji je rođen u Konjicu, a bio je optužen za terorističko i kriminalno udruživanje, po ocjeni porote, i sam je htio priključiti se svirepoj terorističkoj organizaciji (IS).

Begić čitanje presude nije sačekao mirno, već je upadao u riječ uzvikujući sudcu "rat nikada nije završen", na što je ovaj odgovorio da svatko tko sudjeluje u tom ratu vrijedi za radikaliziranu osobu. Sudac je dodao da optuženi u cijeloj priči nije nebitan dio, ali ne i najvažniji, a kao jasan dokaz da je želio da napusti Austriju u pravcu Sirije spomenuo je činjenicu da je otkazao stan u Grazu.

"Zbog toga sam terorist? To je smiješno. Bravo", odgovorio Begić i aplaudirao sudcu, a poroti uputio riječi da "rade što god žele". Kada mu je sudac rekao da će osam godina provesti u zatvoru on je odgovorio: "a zašto ne i 20?".

Tužitelj je optuženog ranije opisao kao "osobu koja je često nazočila predavanjima Mirsada Omerovića poznatijeg kao Ebu Tejma", nakon čega je postao radikalan.

Kopirati
Drag cursor here to close