Reiner i Čavara

Suradnja s Hrvatskom pridonosi stabilnijem ekonomsko socijalnom stanju u Federaciji

Vijesti / Flash | 16. 05. 2016. u 12:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sastao se danas u Sarajevu s predsjednikom Hrvatskog sabora Željkom Reinerom.

Sastanku su nazočili i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Ivan Šuker, predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Božo Ljubić i hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji Republike Hrvatske i Federacije BiH te je izražena obostrana spremnost za unaprjeđenje suradnje i njegovanja dobrih odnosa.

Reiner je potvrdio potporu Republike Hrvatske, kao članice Europske unije, Bosni i Hercegovini na putu k članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu, istaknuvši kako je stabilnost i prosperitet BiH od velikog značenja za Republiku Hrvatsku.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je Reineru i institucijama Republike Hrvatske za sveukupnu potporu Federaciji i BiH te istaknuo kako nastavak dobrih odnosa s Republikom Hrvatskom pridonosi boljem i stabilnijem ekonomsko socijalnom stanju u Federaciji i BiH.

"Očekujem da će Republika Hrvatska i Federacija BiH nastaviti surađivati na realizaciji obostranih interesa. S obzirom na složene odnose unutar BiH, posebice Federacije BiH, potrebno je riješiti socioekonomske probleme, a za to su nam potrebni partneri, kao što je Republika Hrvatska, zemlja s velikim gospodarskim potencijalom i željom za razvoj i napredak Federacije i BiH na putu ka članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu", zaključio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close