Nasilje nad djetetom

Supružnici iz Visokog koji su šestogodišnje dijete držali kao roba dobili po godinu zatvora

Ovaj slučaj zgrozio je bh. javnost, a dječak je nakon prijave nepoznatih osoba i dolaska socijalnog radnika smješten na sigurno mjesto.
Vijesti / Flash | 08. 04. 2022. u 20:45 Bljesak.info / Nezavisne.com

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Visokom osudio je supružnike S. H. i S. A. na godinu dana zatvora zbog nasilja nad šestogodišnjim djetetom koje je zgrozilo bh. javnost.

Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Opštinski sud u Visokom 30. ožujka 2022. godine, donio je osuđujuću, prvostupanjsku i nepravosnažnu presudu protiv S.H. i S. A. zbog produženog krivičnog djela Nasilje u obitelji u stjecaju s produženim krivičnim djelom Zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika.

"Za krivično djelo Nasilja u obitelji utvrdio je kazne zatvora u trajanju od po 11 mjeseci, a za krivično djelo Zapuštanja ili zlostavljanja djeteta ili maloljetnika utvrdio im je kazne zatvora od po tri mjeseca te optuženima izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po jednu godinu zatvora", stoji u objavi Tužilaštva ZDK, prenosi Klix.

Dodaju da su optuženi na glavnom pretresu priznali krivicu za djela koja im se stavljaju na teret navodeći da su krivična djela učinjena u vremenskom razdoblju od ožujka 2020. godine do 8. rujna 2021. godine.

Supružnici S. su dječaka fizički zlostavljali, a bio je smješten u sobi koja je bila dodatno osigurana metalnim lancem, gdje nije mogao obavljati ni fiziološke potrebe, osim u tutu, koju nije imao gdje istresti. U optužnici se navodi da se u sobi zbog toga osjećao nesnosan smrad, zagušljivost, a dječak je bio iscrpljen, gladan, žedan i umoran.

Ovaj slučaj zgrozio je bh. javnost, a dječak je nakon prijave nepoznatih osoba i dolaska socijalnog radnika smješten na sigurno mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close