Sigurnost

Sumnjivi automobil ostavljen pred američkim veleposlanstvom u Skoplju

Vijesti / Flash | 06. 12. 2016. u 07:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred veleposlanstva SAD u Skoplju bio je parkiran automobil Zastava pick-up za koji je osiguranje posumnjalo da bi u njemu mogla biti eksplozivna naprava.

Televiziji Telma sigurnosni izvori su potvrdili da je osiguranje američkog veleposlanstva svojom opremom provjerilo vozilo, koje je ostavljeno oko 18 sati ispred vrata diplomatske misije i utvrdilo da je pozitivno na eksploziv.

Slučaj je odmah prijavljen Ministarstvu unutarnjih poslova Makedonije, ali jedinica za antiterorizam koja je ispitala vozilo u njemu nije pronašla eksploziv, prenosi B92. Taj pick-up je odvezen na dodatna ispitivanja, rekli su Televiziji Telma izvori iz makedonskih sigurnosnih službi.

Kod veleposlanstva SAD, koje se nalazi u blizini skopske tvrđave, postavljeno je dodatno policijsko osiguranje, a jake policijske snage nisu dozvoljavale prolazak pored zgrade, dok je antiteroristička jedinica provjeravala pick-up.

Do sada nitko nije priopćio čije je to vozilo i da li su sigurnosne kamere snimile vozača koji ga je parkirao ispred zgrade veleposlanstva.

Američko veleposlanstvo je sinoć na svom siteu i twitter profilu obavijestila da su joj makedonske telefonske linije u prekidu i da će za sve potrebe komunicirati preko američkih linija. Za hitne kontakte veleposlanstvo je uputilo na Operativni centar State departmenta na broj +1-202-647-1512.

Kopirati
Drag cursor here to close