Podrška

Summit u Podgorici: Podrška euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine

Vijesti / Flash | 02. 08. 2017. u 15:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sudjelovala je danas u radu Summita Američko-jadranske povelje A-5 u Podgorici (Crna Gora), kojem je  nazočio i potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Mike Pence.

Tema summita odnosila se na euroatlantske integracije i doprinos država članica A-5 regionalnoj i globalnoj sigurnosti u kontekstu ubrzanja euroatlantskih integracija zemalja regiona, predstojećih reformskih procesa i promociji regionalnog pomirenja.

Na summitu je istaknuta podrška Bosni i Hercegovini na njenom euroatlantskom putu, pri čemu bi važan korak bila aktivacija Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP) i nastavak reformskih procesa. U svemu tome, kako je istaknuto, angažiranje i konstruktivna uloga koju SAD igraju u našem regije su izuzetno značajni, priopćeno je iz MOBiH.

U radu Summita, osim potpredsjednika SAD-a, domaćina – predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva, kao zemlje koja trenutno predsjedava A-5, sudjelovali su i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, premijeri Republike Hrvatske Andrej Plenković i Republike Albanije Edi Rama, predsjednik Vlade Republike Slovenije Miroslav Cerar, predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsjednik Kosova Hašim Tači.

Kopirati
Drag cursor here to close