Šušnjar vs Suljagić

Suljagić izgubio prvu rundu zbog klevete, Poskok sprema novu

Vijesti / Flash | 16. 03. 2017. u 09:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Emir Suljagić, dužnosnik Građanskog saveza i nekadašnji član SDP-a i DF, dužan je Ivanu Šušnjaru, vlasniku portala Poskok.info isplatiti 3.000 maraka zbog klevete, presudio je sud u Širokom Brijegu.

Naime, Suljagić je pisao na Twitteru kako će odlaskom Šušnjara, koji je tada predložen za konzula, u Chicago ''Generalni konzulat BiH u Chicagu ustaška Nezavisna država Hrvatska dobiti svoga prvog diplomatu nakon 1945.''.

Šušnjara je nazvao rasističkim smećem i ustašom.

Nakon objavljene presude, na Poskoku je objavljeno kako je kazna za klevetu mala, s obzirom na to da ''klevetnik klevetao s pozicije doministra države''.

''Činiti klevetu, na radnom mjestu, na tako visokoj poziciji, znači počiniti jasno kazneno djelo nesavjesnog obavljanja posla. I to je ono što bi Suljagića moralo brinuti. Umjesto da se bavio obranom građana BIH, što mu je tada i bio posao, za koji smo ga plaćali, Suljagić je huškao na građanina i građane BIH, nazivajući ih najpogrdnijim imenima kakva samo njemu mogu pasti na pamet'', napisano je na Poskoku.

Navedeno je kako će Tužiteljstvu BIH biti dostavljen upravo taj podatak i dokazi iz presude – ''da je uvaženi doministar kršio zadanu mu dužnost, odnosno obavljao je onako kako ju je obavljao. Klevećući i huškajući, umjesto služeći građanima''.

''Posljedice te klevete bile su direktne prijetnje po život Sujagićevom objektu klevete. Pa da vidimo hoće li Tužiteljstvo BIH u slučaju Suljagić postupiti kako u slučaju Pendeš. Sjetimo se koliko su HDZ-ovu ministricu razvlačili po sudovima radi 'nesavjesnog obavljanja posla''', navodi Poskok i dodaje kako ''mediji nisu primijetili njegov kukavičluk''.

''Taj razvikani gospodin, koji na dnevnoj bazi vrijeđa i proziva ad hominem, obranu je osmislio tako, da je tvrdio kako on nije taj koji je pisao na Twitteru uvrede koje je pisao'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close