Služba za poslove sa strancima

Suđenje za zloupotrebe u Mostaru: Tužiteljstvo nezakonito pretresalo mobitele i računala

Nezakonita naredba za pretres mobilnih aparata i računara
Vijesti / Flash | 07. 05. 2018. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju za zloupotrebe u mostarskom uredu Službe za poslove sa strancima, Državni sud je proglasio nezakonitim naredbe Tužiteljstva BiH za pretres i vještačenje tehničke opreme izuzete od optuženih.

Sudsko vijeće je donijelo odluku prema kojoj se prihvaćaju prigovori Obrane, a koji se odnose na zakonitost naredbi Tužiteljstva BiH za pretres i vještačenje tehničkih uređaja koji su izuzeti od optuženih Borisa Kordića, Josipa Kvesića i Vlatke Puljić.

''Odbijaju se prijedlozi Tužiteljstva za izvođenje dokaza dobijenih na ovaj način, te se odbija prijedlog za saslušanje svjedoka, stručnog lica Irhada Kosa”, kazao je sudija Goran Radević.

Obrazlažući odluku, Radević je rekao kako je donošenje naredbi za pretres mobilnih aparata, kompjutera i ostale opreme koja sadrži osobne podatke u nadležnosti Suda, a ne Tužiteljstva.

Borisa Kordića, šefa Terenskog ureda Mostar u Službi za poslove sa strancima BiH, Josipa Kvesića, inspektora u istom uredu, i direktoricu firme “Vlamon” Vlatku Puljić optužnica Tužiteljstv BiH tereti da su zloupotrijebili položaj te prijetnjama iznuđivali koristi od stranih državljana na području Hercegovine.

Tužitelj Kasim Halilčević je najavio preslušavanje materijala dobivenog posebnim istražnim radnjama, za što je Obrana također najavila prigovor koji će dostaviti u pisanoj formi.

Naredno suđenje zakazano je za 11. lipanj.

Kopirati
Drag cursor here to close