Banja Luka

Suđenje za ubojstvo Krunića: Odvjetnici zatražili izuzeće suca

Naime, odvjetnici optuženih, Tatjana Savić, Dragan Stupar i Marinko Brkić, usuglasili su se i zatražili izuzeće suca Force,
Vijesti / Flash | 04. 03. 2020. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak suđenja Benediju Đukanoviću (43), Emiliju Baldi (56) i Rodoljubu Gajiću (36) optuženim u slučaju ubojstva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog radnika osiguranja Žarka Pavlovića, u Okružnom sudu Banja Luka prekinut je jer su odvjetnici optuženih zatražili izuzeće Srđana Force, člana Sudskog vijeća.

Naime, odvjetnici optuženih, Tatjana Savić, Dragan Stupar i Marinko Brkić, usuglasili su se i zatražili izuzeće suca Force, smatrajući da on ne može biti objektivan jer je u ovom predmetu donosio rješenja o pritvoru i upoznat je sa dokazima koji tek trebaju biti izvedeni pred sudom. 

Predsjednik Vijeća Branimir Jukić rekao je da će o ovome biti odlučeno na općoj sjednici suda te da se pretres zakazuje za danas u 13 sati. Podsjećamo da je u veljači glavni pretes bio odgođen zbog odluke optuženog Đukanovića da zamijeni odvjetnika.

Đukanović je odlučio da ga brani Tatjana Savić, odvjetnik iz Bijeljine, umjesto Vesne Rujević, koja mu je ranije dodijeljena po službenoj dužnosti.

Međutim, odvjetnica Tatjana Savić nije se u veljači pojavila, a svoj dolazak najavila je za danas. Za praćenje suđenja vlada veliko zanimanje medija i javnosti.

Terete ih za zločin koji se dogodio 22. travnja prošle godine u Glamočanima, opština Laktaši, kada su ubijeni Krunić i Pavlović, a ranjen Goran Ilić, vozač automobila na koji su napadači pucali.

Gajića, koji je čuvao Krunićevu suprugu i djecu, optužnica tereti da je rutu kretanja svog poslodavca dojavljivao Željku Kovačeviću, koji je, podsjetimo, označen kao jedan od napadača, a ubijen je u razmjeni vatre.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su, zajedno s Kovačevićem, organizirali i 22. travnja naveče izveli ovaj krvavi napad u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Kako su "Nezavisne" ranije objavile, u optužnici se navodi da su napadači čekali i iz automatskih pušaka osuli rafalnu paljbu na vozilo u kojem je bio Krunić. Ubijeni Krunić vlasnik je nekoliko kompanija, uključujući "Sector Security", "Žitopeku" i "Žitoprodukt".

Kopirati
Drag cursor here to close