obrana

Suđenje Radončiću: Svjedočila glavna županijska tužiteljica

Vijesti / Flash | 27. 04. 2016. u 13:02 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavna Tužiteljica Županije Sarajevo Dalida Burzić svjedočila je danas u predmetu protiv Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića, optuženi za ometanje rada pravosuđa i davanje ili primanje nagrada za trgovinu utjecajima.

Burzić je svjedočila o podnesku koji je primila od Bakira Dautbašića u čijem su prilogu bile kopije avio karata i notarski ovjerena izjava u kojoj on navodi da je Azra Sarić, njemu i Šahman rekla da će svjedočiti u Radončićevu korist na suđenju na Kosovu a za uzvrat je tražila specijalizaciju i pomoć pri zapošljavanju.

Burzić je rekla da je podnesku dala važnost u smislu da te navode treba provjeriti te da je u pitanju bio tadašnji tajnik Ministarstva sigurnosti BiH i jer je u podnesku navedeno da ima veze sa predmetom u Prištini.

Pojasnila je da je otvorila KTA predmet kako bi se provjerili navodi a da je bila ikakva sumnja otvorila bi KT predmet. Rekla je i da je notarska izjava bila nečitka a neobičnim je smatrala što je razmak između notarske izjave i podneska bio 15 dana. Njezino svjedočenje potvrdila je i njezina zamjenica Aida Topalović koja je također danas svjedočila kao svjedok Tužiteljstva BiH. Ssvjedočio je i Himzo Selimović. Radončićeva obrana istaknula je da iskazi svjedoka nisu potkrijepili navode optužnice i idu u prilog obrani. Nastavak suđenja zakazan je za 4. svibanj, prenose Nezavisne novine.

Kopirati
Drag cursor here to close