prvi dan

Suđenje Radončiću: Sudnica pretijesna za članove SBB-a

Vijesti / Flash | 30. 03. 2016. u 14:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je završen prvi dan suđenja u predmetu protiv Fahrudina Radončića i ostalih.

Kako je navedeno, suđenje se nastavlja 13. travnja kada će se u sudnici Suda BiH kao svjedoci pojaviti odvjetnica Vasvija Vidović i Indira Ćatić, urednica u dnevnom listu "Dnevni avaz". Obrana je u uvodnoj riječi rekla da je ovo politički proces, a obratio se i sam Radončić koji je kazao da je jedan od tužitelja u istrazi tendeciozno postupao prema njemu osobno i njegovom uspjehu.

Tužiteljstvo BiH je navelo da će dokazati navode optužnice. Na suđenju lideru Saveza za bolju budućnost pojavili su se mnogobrojni članovi Saveza za bolju budućnost, zastupnici, kao i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo. Ovaj sudski postupak vodit će sutkinja Hasija Mašović, a u Vijeću se nalaze još Ranko Debevec i Mirsad Cika.

Osim lidera Saveza za bolju budućnost BiH u spomenutom predmetu optuženi su još Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić. Svi oni su se na ročištu za izjašnjenje o krivnji izjasnili da nisu krivi.

Oni su optuženi za udruživanje radi činjenja kaznenog djela, ometanje rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Radončić se također tereti za ometanje istrage u slučaju koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija, točnije za utjecaj na svjedokinju u tom predmetu Azru Sarić, djevojku ubijenog Ramiza Delalića Ćele. Radončić je uhićen 25. siječnja, a optužnica protiv njega podignuta je 5. veljače, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close