Polako

Suđenje Goranu Salihoviću odgođeno zbog bolesti

Branitelj Rifat Konjić kazao je da je Salihović imao zdravstvenih problema kada su se sreli prije ulaska u Kantonalni sud u Sarajevu.
Vijesti / Flash | 28. 10. 2021. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suđenje bivšem glavnom tužitelju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Goranu Salihoviću odgođeno je zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Branitelj Rifat Konjić kazao je da je Salihović imao zdravstvenih problema kada su se sreli prije ulaska u Kantonalni sud u Sarajevu.

Na današnjem ročištu predsjedavajući Sudskog vijeća Jasenko Ružić rekao je da je zbog bolesti došlo do izmjene člana Vijeća. Optužba i Obrana izjasnile su se da su saglasne da suđenje bude nastavljeno uz novog člana Vijeća, javlja Detektor. 

Salihoviću je na teret stavljeno da je od veljače 2013. do 28. rujna 2016. godine iskoristio službeni položaj, postupao suprotno propisima i pribavio korist u iznosu preko 80.000 konvertibilnih maraka (KM).

Prema optužnici, Salihović je bio upoznat s Pravilnikom Vijeća ministara BiH o korištenju sredstava za reprezentaciju s limitom od 20.000 KM godišnje, ali je svjesno postupao drugačije.

Nastavak suđenja zakazan je za 23. studeni.

Kopirati
Drag cursor here to close