Ljubuški.info

Sud u Ljubuškom naredio istragu protiv osoba koje su otkrila kriminal u MUP-u i Tužilteljstvu ZHŽ

Vijesti / Flash | 04. 07. 2017. u 12:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uredništvo portala Ljubuški.info priopćilo je da već duže vrijeme ustrajavaju u objavljivanju nezakonitosti u Ljubuškom, Zapadno-hercegovačkoj županiji i šire, zbog čega se vlast, naveli su, odlučila obračunati s novinarima i urednicima ovog medija.

''Portal je više puta pisao o kriminalnoj spregi politike, institucija i pravosuđa'', navodi se u priopćenju, piše agencija Patria.

''Tako je bilo i u posljednjem slučaju'', objavljeno je nekoliko zvučnih zapisa razgovora policijskih službenika s znanim pripadnikom krim miljea, u kojem se iznose konkretne informacije o korupciji i kriminalu u institucijama, pogalvito u MUP ZHŽ i Tužiteljstvu ZHŽ.

Unatoč zakonu o zaštiti prijavitelja korupcije, podignuta je kaznena prijava protiv NN osoba za neovlašteno prisluškivanje, a, procjenom istražitelja, dvije osobe se dovode u vezu s objavljivanjem snimke, te je njima, uz status svjedoka naložen pretres stana, uz izuzimanje predmeta i opreme.

Istraga o navodima o kriminalu u institucijama se ne vodi.

''Kazneno se goni (za sada NN) prijavitelj korupcije, a progone se i maltretiraju osobe koje se dovode u vezu s objavom snimke'', priopćilo je uredništvo portala Ljubuški.info.

Objavljen je i dokument upućen u formi prigovor na Općinski sud u Ljubuškom, a i na više adresa institucija u BiH, temeljem, kako navode iz ovog portala, skandaloznog pretresa i izuzimanja predmeta od navodnih svjedoka, vezanih uz istragu tko je iz MUP-a ZHŽ izvršio neovlašteno snimanje i objavu informacija o kriminalu u institucijama, prenosi agencija Patria.

Kopirati
Drag cursor here to close