Apsurd bh sudstva

Kakav cirkus: Sud tražio svjedoka, a svjedok u zatvoru

Na ranije zakazano ročište nije pristupio optuženi Amar Salihović, te je Sud izdao naredbu za njegovo privođenje.
Vijesti / Flash | 03. 07. 2019. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) jutros je trebalo početi novo suđenje Sanjinu Sefiću i ostalima, ali je prolongirano za danas u 12 sati zbog nedolaska jednog od optuženih.

Na ranije zakazano ročište nije pristupio optuženi Amar Salihović, te je Sud izdao naredbu za njegovo privođenje.

Apsurd je u tome što Kantonalni sud Sarajevo nije znao da se Salihović cijelo vrijeme nalazio u zeničkom zatvoru gdje služi zatvorsku kaznu zbog posjedovanja oružja.

Kako prenosi Avaz Salihović će, u pratnji Sudske policije, biti dovezen u sudnicu, tako da će se ročište, najvjerojatnije, održati.

Podsjećamo, danas je počelo ponovljeno suđenje Sanjinu Sefiću, koji se tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule studentice Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna.

Sefić je u prvostupanjskom postupku proglašen krivim, te je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 14 godina i šest mjeseci (za teško kazneno djelo 14 godina, a za neukazivanje pomoći jednu godinu).

Istom presudom, Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić oslobođeni su optužbi za kazneno djelo - pomoć počinitelju nakon počinjenog kaznenog djela.

Kopirati
Drag cursor here to close