Održano ročište

Sud BiH ukinuo pritvor Čauševiću i Cvjetinoviću i odredio mjere zabrane

Vijesti / Flash | 12. 09. 2014. u 14:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine danas je donio rješenje kojim je ukinut pritvor osumnjičenima Kemalu Čauševiću i Zdravku Cvjetinoviću i određene mjere zabrane.

Mjere zabrane odnose se na zabranu putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabrana izdavanja novih putnih isprava, kao i zabrana korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine), zabrana sastajanja i približavanje na 100 metara sa suosumnjičenima, kao i obaveza povremenoga javljanja državnome organu svakog ponedjeljka.

Pored toga, Sud je u odnosu na osumnjičenog Zdravka Cvjetinovića odredio mjeru jamčevine u novčanom iznosu od 100.000 KM.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca, javlja Fena.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Osumnjičeni će biti pušteni nakon što Sudu predaju putne isprave, te nakon što osumnjičeni Cvjetinović uplati iznos od 100.000 KM na ime jamstva.

Kemal Čaušević i Zdravko Cvjetinović osumnjičeni su za kazneno djelo organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja, stvaranje monopolističkog položaja na tržištu, pranje novca i drugim kaznenim djelima.

Sud BiH je donio ovo rješenje odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane osumnjičenima Kemalu Čauševiću i Zdravku Cvjetinoviću, te mjere jamstva prema osumnjičenom Zdravku Cvjetinoviću.

Podsjetimo,Čaušević i Cvjetinović su u lipnju ove godine uhićeni u akciji kodnog naziva "Pandora", a sumnjiče se za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja, pranjem novca i stvaranjem monopolističkog položaja na tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close