Predavanje o vjeri

Studenti u Zagrebu upali na predavanje Kordića te uzvikivali da je ratni zločinac

Kordić je sinoć u Studentskom domu "Stjepan Radić" u Zagrebu držao predavanje o vjeri na koje su upali mladi i prekinuli ga.
Vijesti / Flash | 03. 04. 2019. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Knjiga 'Dario Kordić' 

Grupa mladih upala je u Zagrebu na predavanje Darija Kordića, bivšeg pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) koji je osuđen za ratne zločine, te prekinula skup, povicima da je on ratni zločinac, prenose hrvatski mediji.

Kordić je sinoć u Studentskom domu "Stjepan Radić" u Zagrebu držao predavanje o vjeri na koje su upali mladi i prekinuli ga.

Mladi su uzvikivali da je Kordić ratni zločinac i razvili transparent, koji im je potom oduzet, nakon čega su pobjegli.

Dario Kordić pričao o vjeri uz povike: 'Ti si ratni zločinac'

Osuđeni ratni zločinac Dario Kordić pričao je u utorak navečer o vjeri na skupu kojeg je pokrenuo don Damir Stojić, no pred kraj njegova govora skup u dvorani prekinuli su nekolicina mlađih ljudi uz povike da je on ratni zločinac. Razvili su i transparent koji im je oduzet te su brzo pobijegli.

Kordić je nekadašnji potpredsjednik Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, a od 1994. do 1995. godine bio je na čelu HDZ-a BiH.

Haški sud osudio je Kordića na 25 godina zatvora za ratne zločine nad bošnjačkim civilima u Lašvanskoj dolini 1993. godine. Najteži zločin koji mu je stavljen na teret bio je zločin u selu Ahmići.

Oslobođen je 2014. godine nakon što je dvije trećine kazne odslužio u Austriji.

Kopirati
Drag cursor here to close