Obustavljen proces

Stručnjaci do sada identificirali 127 žrtava iz malezijskog zrakoplova

Vijesti / Flash | 14. 08. 2014. u 20:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemski stručnajci za sudsku medicinu identificirali su ukupno 127 žrtava iz srušenog zrakoplova MH17 Malysia Airlinesa i obiteljima priopćili imena 20 novih žrtava - priopćila je u četvrtak nizozemska televizija NOS.

Među 20 novih identificiranih žrtava 15 je Nizozemaca. Nije priopćeno čiji su državljani ostale žrtve, objavila je televizija. Traženja ostataka žrtava na mjestu katastrofe na istoku Ukrajine, koja su vodili nizozemski, australski i malezijski istražitelji prekinuta su prije sedam dana zbog sukoba između ukrajinskih snaga i proruskih separatista.

Nizozemska vlada se ipak nada da će ekipe istražitelja moći da se vrate na mjesto nesreće kada bude povoljnija situacija. Boeing kompanije Malaysia Airlines, koji je letio na relaciji Amsterdam-Kuala Lumpur, raspao se u letu vjerojatno pogođen nekim prijektilom dok je prelijetao Ukrajinu. U zrakoplovu je bilo 298 putnika, među kojim 193 Nizozemca.

Zapadne zemlje optužuju proruske separatiste da su raketirali i oborili zrakoplov, dok Moskva i separatisti prebacuju odgovornost na Kijev.

Kopirati
Drag cursor here to close