Hitno usvojiti Proračun

Stranka za BiH: Vladajuće stranke u HNŽ-u su krajnje neozbiljne

Vijesti / Flash | 29. 03. 2014. u 13:25 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub poslanika Stranke za BiH Županijskog vijeća (ŽV) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u više je navrata upozoravao skupštinsku većinu na zakonsku obvezu usvajanja Proračun Vlade HNŽ-a za 2014. godinu, ali nažalost do toga nije došlo i 31. ožujka prestaje važiti odluka o privremenom financiranju institucija HNŽ-a, priopćeno je iz te stranke.

Kako se navodi, istekom tog datuma neće biti moguće financiranje školstva, zdravstva, niti svih drugih korisnika proračuna i javnih potreba u Županiji.

''To smatramo krajnje neodgovornim i neozbiljnim od strane vladajućih stranaka u HNŽ-u'', navodi se u priopćenju.

Klub poslanika Stranke za BiH u Skupštini HNŽ-a zahtijeva da ministar financija i predsjednik Vlade kao ovlašteni predlagači Proračuna za 2014. godinu isti odmah puste u redovitu vladinu i skupštinsku proceduru.

''Također zahtijevamo da Proračun za 2014. godinu bude zasnovan isključivo na načelu apsolutne i dosljedne primjene zakonskih rješenja jer se na taj način omogućuje ispunjenje svih zakonom predviđenih obveza i zadataka Vlade i Skupštine HNŽ-a u narednom razdoblju.

Ukoliko do toga ne dođe u najkraćem mogućem roku tražimo da se sankcioniraju najodgovorniji za nedonošenje Proračuna u skladu sa zakonskim procedurama FBiH'', navodi se u priopćenju Županijskog vijeća Stranke za BiH HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close