optužbe

Stranka za BiH: SDP nam je ukrao ideju!

Vijesti / Flash | 09. 02. 2017. u 11:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka za Bosnu i Hercegovinu priopćila je danas kako ne želi kritizirati bilo čija pozitivna nastojanja za reformu Ustava, ali smatra kako nije primjereno koristiti se tuđim idejama i političkim platformama.

U priopćenju Stranke za BiH se navodi kako je ovih dana SDP BiH izašao u javnost s idejom novog Ustava BiH koji predviđa formiranje regija zasnovanih na gospodarskim, zemljopisnim i povijesnim principima.

''Stranka za BiH je još 2002. godine, službeno, javnosti predstavila dokument Regionalizacije BiH koja se temeljila na gospodarskim principima. Nažalost, tada nismo imali veliku podršku za naše stavove'', navodi se u priopćenju Stranke za BiH koja ističe kako je pozitivno ''da nakon petnaest godine čekanja, ideje Stranke za BiH počinju dobivati podršku u političkim krugovima''.

Podsjećamo, SDP je objavila kako su Članovi Odbora za reformu ustava i ustavna pitanja te stranke razmatrali prijedlog novog ustava BiH koji predviđa formiranje regija zasnovanih na ekonomskim, geografskim i povijesnim kriterijima.

''Predlažemo da BiH u budućnosti ima po jednog predsjednika države, predsjednika vlade, Zastupničkog doma, te jednog predsjednika doma regija. Ove četiri funkcije obavljali bi predstavnici različitih naroda da bi se osigurala jednakopravnost svih'', rekao je predsjedatelj tog Odbora i zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović.

Kopirati
Drag cursor here to close