Nema pregovora

Štrajk u zdravstvu HNŽ-a!

Iako je Vlada HNŽ-a pozvala sindikaliste da ne kreću u štrajk, oni su ostali pri svome.
Vijesti / Flash | 10. 12. 2020. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentativni Nezavisni sindikat Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ stupili su u generalni štrajk.

Naime, iako je Vlada HNŽ-a pozvala sindikaliste da ne kreću u štrajk, oni su ostali pri svome.

''Ministarstvo zdravstva nam šalje akt u kojem za petak predviđa početak pregovora, s tim da prije toga moramo potpisati jedan protokol o tijeku pregovora u kojem piše da ćemo obustaviti štrajk dok traju pregovori. A zakazali su pregovore dan poslije početka štrajka, mi bi morali u tom slučaju odgoditi štrajk, odnosno zaustaviti ga'', rekao je za Bljesak.info Dalibor Vuković iz Nezavisnog sindikata zdravstvenih radnika HNŽ.

Dodao je da je u protokolu navedeno, da će sukladno Zakonu, što je davno poslan u sedmom mjesecu od naše strane, pokrenuti inicijativu i da će trajati 45 dana, plus da iza 45 dana pregovora, ako se ne postigne sporazum nastaviti pregovarati o daljim pregovorima i kako će oni teći.

Foto: Bljesak.info / Štrajk u SKB

''Šta je vlada ponudila - ništa. Ono što je samo njima u interesu - prekinite štrajk a mi ćemo pregovarati do kad hoćemo. Takav ignorantski i bezobrazan odnos i premijera i ministarstva zdravstva mi ne prihvaćamo'', kaže Vuković.

Sindikalisti su ranije pozvali ministra zdravstva Gorana Opsenicu da podnese ostavku.

Kopirati
Drag cursor here to close