Poziv na odgovornost!

Strah u Mostaru: Zaraženi muškarac posljednjih dana imao na stotine kontakata

Istodobno, u Mostaru, osim straha, vlada i popriličan kaos zbog potpuno nedefiniranih odluka Grada.
Vijesti / Flash | 17. 03. 2020. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Činjenica da je potvrđen prvi slučaj zaraze u Hercegovini donijela je i spoznaju o tome da je virus ušao među bolničko osoblje, ali i izazvala potpuno kaotično stanje u Mostaru'', piše Dnevni avaz navodeći kako je zaraženi poslovni čovjek, ''koji je u proteklih desetak dana, otkad se vratio iz Italije, imao na stotine kontakata''.

''Iako niko od nadležnih ne želi potvrditi informaciju koja cijeli dan kruži o tome da je zaraženi muškarac boravio u Italiji, u Veroni, i da je to sakrio od liječnika, ipak se strah pojavio kod brojnih građana, jer je, kako smo neslužbeno saznali, riječ o poslovnom čovjeku u Mostaru koji je u proteklih desetak dana, otkad se vratio iz Italije, imao na stotine kontakata'', navodi Avaz.

Novine podsjećaju i kako se na društvenim mrežama pojavila snimka, čiju autentičnost nije moguće potvrditi, a na kojoj jedna od uposlenica govori kako je pacijent prvo doveden na Odjel za plućne bolesti SKB Mostar, da bi tek nakon pregleda i sumnje na koronavirus bio upućen u Kliniku za infektivne bolesti.

Navodno, a što je navedeno na snimku, zaraženi muškarac je zajedno sa svojim sinom na Odjel za plućne bolesti primljen ''preko veze''.

''Uz to što su u opasnost doveli pacijenta koji je s njima dijelio prostoriju, u izolaciju su poslani svi liječnici i medicinsko osoblje koje je s njim bilo u kontaktu, kako nam je to potvrdio dr. Ante Kvesić, direktor SKB-a Mostar'', piše Avaz dodajući kako će se u SKB-u Mostar će se provesti interna istraga te da će se u cijelu priču, najvjerojatnije, uključiti i Federalna uprava za inspekcijske poslove kako bi se utvrdilo kako je došlo do ovog strašnog propusta u mostarskoj bolnici.

Istodobno, u Mostaru, osim straha, vlada i popriličan kaos zbog potpuno nedefiniranih odluka Grada. Naime, svelo se sve na preporuke pa su mnogi ugostiteljski objekti zatvoreni u 18 sati dok su neki zatrpavali medije upitima što im je činiti.

Najveći je problem, složni su svi, što je virus krenuo iz bolnice što je slično situaciji u Italiji. Upozorava se na neodgovornost pojedinaca. Tako se gradom mogu čuti priče da se pojedinci izbjegavaju prijaviti se da su bili na kriznim područjima dovodeći i sebe i druge u opasnu situaciju.

Svakako dio krivnje snose i institucije koje mlako reagiraju na situaciju. Pogotovo je komentirana činjenica da se u HNŽ-u donijela odluka o obustavi nastave, dok su ugostiteljski objekti bili su krcati a noćni klubovi radili bez obzira na savjete da se izbjegavaju masovna okupljanja.

Striktnih odluka još uvijek nema stoga je na građanima da se ponašaju maksimalno odgovorno i da poštuju savjete.

 

Prijavite neodgovorne

Građani HNŽ-a sve prijave o nepoštivanju naredbi vezanih za koronavirus trebaju prijaviti na telefonski broj operativnog centra Civilne zaštite 036/327-387 ili 063/000-121 ili 121.

Vlada HNŽ-a je donijela Odluku o proglašenju nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa te na temelju Odluke sve ovlasti vezano za postupanje institucija HNŽ-a sada idu preko Županijskog centra civilne zaštite HNŽ-a, potvrđeno je iz Ureda za Odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close