Simbol stradanja djece

Stradanje djece u Siriji: Slika od tisuću riječi

Vijesti / Flash | 18. 08. 2016. u 16:32 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petogodišnji Omran Daqneesh sjedi u vozilu spasilačke službe i tiho plače. Obliven krvlju i zasut prašinom, dječak praznih očiju gleda u kameru...

Sliku koja je  munjevito postala još jednim simbolom stradanja djece u Siriji snimio je fotograf Mahmud Raslan.

Skupa sa svojim roditeljima i još troje braće i sestara, Omran je ostao zatrpan za vrijeme bombardiranja, ali su kasnije ipak svi izvučeni ispod ruševina.

Kao i svake noći, dječak je spavao u svojoj kući kao, ali te noći bilo je drukčije. Borbeni su zrakoplovi gađali njegovu četvrt u Aleppu, pri čemu je i njegova kuća pogođena.

Kako navode mediji, kasno u srijedu navečer ruski ili sirijski zrakoplovi gađali su istočne četvrti Aleppa koje su pod kontrolom sirijskih pobunjenika. U napadima je ozlijeđeno najmanje petero djece, jedna žena i dvojica mladića, prenosi britanski Telegraph.

Mnogi sirijski aktivisti tvrde kako se radilo o ruskim zrakoplovima, budući da je u pitanju bio noćni napad, jer je zamijećeno kako Assadovi zrakoplovi i helikopteri svoje napade izvode gotovo isključivo danju, a samo vrlo rijetko vrše noćne napade.

U video snimci koju je objavio pobunjenički Aleppo Media Center snimljeni su spasioci koji izvlače ozlijeđenog Omrana i stavljaju ga u kola hitne pomoći. Vidi se da je mališan u potpunom šoku zato što samo gleda u prazno kao da nije svjestan svojih ozljeda.

Ozlijeđena je i njegova sestra, a prema kasnijim izvješćima iz bolnice, i njezino je  stanje u međuvremenu također stabilno.

Kopirati
Drag cursor here to close