Oprezno s hranom

Stomačne tegobe u Konjicu: Liječnicima se javilo preko 100 ljudi

Vijesti / Flash | 16. 06. 2016. u 11:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se liječnicima u Konjicu javilo preko stotinjak osoba zbog stomačnih tegoba, tamošnji epidemiolozi zabilježili su samo 17 slučajeva, koji bi se mogli povezati s virusnim tegobama.

Potvrdili su to za Bljesak.info pomoćnica direktora za primarnu zdravstvenu zaštitu Jasminka Brkan i voditeljica epidemiologinja dr. Armina Lazarević.

Naime, u protekla dva dana u stotinjak ljudi zatražilo je pomoć liječnika zbog stomačnih tegoba. No, kako nas uvjeravaju liječnici, ne može se govoriti o bilo kakvom trovanju ili epidemiji jer nema nikakvih poveznica između osoba koje su se javile.

''Radi se o virozama koje se javljaju u ovo doba godine. Trenutno vršimo analize kako bismo vidjeli što je uzrok'', rekla nam je Brkan.

Epidemiologinja Lazarević kaže kako je najvjerojatnije riječ o rota-virusu te da se vrše analize, nakon kojih će se moći govoriti detaljnije o svemu. Istaknula je kako se ne može govoriti ni o kakvoj epidemiji.

''Nemamo čak ni slučajeve iz iste obitelji'', kaže nam Lazarević dodavši kako su je i kolege u Mostaru izvijestile o nekoliko sličnih slučajeva.

Bilo kako bilo, u ovo doba godine, savjetuje se pažljiviji izvor kvarljive hrane, pranje ruku te voća i povrća koje se konzumira.

Kopirati
Drag cursor here to close