Posjeta Sarajevu

Stoltenberg: NATO je spreman za aktivaciju MAP-a

Vijesti / Flash | 02. 02. 2017. u 11:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, koji boravi danas u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, izjavio je u Sarajevu da Alijansa ostaje posvećena stabilnosti regije, kao i partnerstvu s Bosnom i Hercegovinom.

''Već dva desetljeća NATO pomaže u jamstvu stabilnosti i zaista cijenimo partnerstvo sa BiH, i to je važno za BiH i NATO, jer naše partnerstvo je uzajamno'', kazao je Stoltenberg nakon susreta s članovima Predsjedništva BiH.

Pozdravio je napredak koji je BiH u međuvremenu ostvarila u sektoru obrane, uključujući usvajanje dokumente ''Pregled obrane'' kojim je definiran razvoj Oružanih snaga BiH u nadolazećem razdoblju.

Stoltenberg je, istovremeno, pozvao bh. lidere na dodatni napor na tom planu te nastavak započetih reformi, potcrtavajući spremnost NATO-a da aktivira Akcijiski plan za članstvo BiH u ovom savezu, odmah po ispunjavanju neophodnih uvjeta koji podrazumjevaju uknjižbu perspektivne vojne imovine.

''BiH je kandidat za članstvo u NATO i imate potrebne instrumente za napreak na tom planu. NATO je spreman za aktivaciju MAP-a, ali kad vojna imovina bude uknjižena uz reforme u oblasti sektora sigurnosti'', kazao je Stoltenberg.

Istovremeno, izrazio je zahvalnost Bosni i Hercegovini za sudjelovanje u mirovnoj misiji u Afganistanu i za doprinos naše zemlje u borbi protiv terorizma.

Kopirati
Drag cursor here to close