Potres

Stolac: Proglašeno stanje prirodne nepogode

Škole u Stocu danas rade, a nastava je skraćena na 30 minuta. Iz Civilne zaštite Stolac još jednom pozivaju sve stanovnike da pretrpljenu materijalnu štetu na imovini prijave na broj 036 854 666.
Vijesti / Flash | 25. 04. 2022. u 12:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković, na prijedlog Gradskog stožera Civilne zaštite, donio je odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode nastalu uslijed potresa na području tog grada.

U snažnom potresu koji je pogodio Hercegovinu u petak navečer jedna osoba u Stocu je izgubila život, a na javnim, gospodarskim, kulturnim, vjerskim, stambenim i drugim objektima pričinjena je velika materijalna šteta.

Formirano je Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta, a gradske službe DVD Stolac, Civilna zaštita Stolac, Komunalno poduzeće Stolac već tri dana su na terenu, saniraju nastalu štetu i utvrđuju stanje na objektima, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Stoca.

Posebno su oštećeni objekti Doma zdravlja Stolac, Osnovne škola Stolac, Osnovne škole Crnići, područne škole Prenj i Hodovo, vjerski objekti crkve i džamije, kao i brojni drugi stambeni objekti.

Većinom su do sada zabilježene štete na starijim objektima, gdje su se urušili krovovi ili dimnjaci, popucani zidovi i slično.

DVD Stolac zajedno s Gorskom službom spašavanja danas planira ukloniti četiri velika betonska dimnjaka. Dva se nalaze u Humskoj ulici, a preostala dva na Veterinarskoj stanici.

"Do sada je prijavljeno oko 70 dimnjaka koje trebaju ukloniti. Svakim danom kako obilazimo teren utvrđujemo dodatna oštećenja i pukotine koje će trebati ili treba sanirati. Riječ je o dosta starim i dotrajalim krovovima pa trebamo biti dodatno oprezni. Štete u gradu su sigurno velike", kazao je zapovjednik DVD Stolac Slađan Marić.

Škole u Stocu danas rade, a nastava je skraćena na 30 minuta. Iz Civilne zaštite Stolac još jednom pozivaju sve stanovnike da pretrpljenu materijalnu štetu na imovini prijave na broj 036 854 666.

Kopirati
Drag cursor here to close