SDA OPTUŽUJE

Stolac: Oni koji su uklonili spomenik stavili su se na stranu ubojica i mučitelja

Vijesti / Flash | 08. 09. 2017. u 08:17 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Stolac najoštrije osuđuje uklanjanje spomenika koji je podsjećao na žrtve terora HVO-a u Koštanoj bolnici u Stocu.

Ovim činom su se oni koji su uklonili spomenik, 25 godina nakon počinjenja ubojstava i mučenja na koje je spomenik podsjećao, svrstali na stranu ubojica i mučitelja. Počinitelji ovog necivilizacijskog čina jučer su u Bosnu i Hercegovinu, u Stolac, prenijeli trend iz europske Hrvatske - svrstavanja na stranu fašista i poručivanje žrtvama i njihovim porodicama da se za svoje zločine ne kaju, nego da se njima ponose.

Važno je napomenuti da je spomen ploča koja se nalazi ispred Koštane bolnice do sada u više navrata lomljena i oštećivana, te da počinitelji nikad nisu pronađeni.

Ovim putem OO SDA Stolac poziva da nadležni policijski organi provedu istragu, otkriju i kazne počinitelje, te od općinske vlasti na čelu sa načelnikom Boškovićem da zaštite dostojanstvo žrtava i njihovih porodica koje su maltretirane već godinama na razne načine.

Podsjećamo, u noći sa srijede na četvrtak ispred ulaza u nekadašnju Koštanu bolnicu u Stocu uklonjeno je spomen obilježje posvećeno stradalim Bošnjacima 1993. godine.

Spomen obilježje su postavili građani Stoca, odnosno neformalna grupa građana koji su u četvrtak ujutro i primijetili da je ono uklonjeno.

 

Kopirati
Drag cursor here to close