Manifestacija

Stolac: Održana svečana akademija povodom Dana neovisnosti BiH

Nakon himne i Fatihe, uslijedilo je video iz obraćanja prvog predsjednika Republike BiH prvog predsjednika r. Alije Izetbegovića u kojem tada 1990. godine istaknuo zajedništvo, izgradnju dobrih komšijskih odnosa.
Vijesti / Flash | 26. 02. 2022. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak večer u Stocu, pred mnogo gostiju, održana je Svečana akademija povodom Dana neovisnosti BiH.

Nakon himne i Fatihe, uslijedilo je video iz obraćanja prvog predsjednika Republike BiH prvog predsjednika r. Alije Izetbegovića u kojem tada 1990. godine istaknuo zajedništvo, izgradnju dobrih komšijskih odnosa, koji su bitni za budućnost naše domovine. Naročito je tom prilikom istaknuo da je to domovina svih naroda koji u njoj žive - priopćili su organizatori ove svečanosti.

Potom se obratio predsjednik BZK Preporod Stolac, Zlatko Hadžiomerović, koji je napravio povijesni slijed događaja koji su bili prije i poslije referenduma za samostalnost BiH. Prisutnima se obratio i član OV Stolac Esad Omanić.

O važnosti ovog događaja govorio je i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ, Rašid Hadžović, koji u svom radu pomaže i ističe značaj nacionalnih društava.

Na samom kraju manifestacije uslijedilo je obraćanje zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH,  Edina Mušića. Mušić je izložio  retrospektivu događaja u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koja, kako ističu organizratori ''nam izgleda neizvjesna, ali sa porukom da smo se i u puno težim uvjetima znali organizirati i naći izlaz iz krize''.

Uz glazbu i zakusku nastavljeno je druženje Stočana, ali i prijatelja, te gostiju iz Mostara.

Organizatori su bili BZK Preporod Stolac i vijećnici u OV Stolac, Esad Omanić, Alis Boloban, Ina Eminović i Timur Haračić.

Moderator i voditelj programa bila je Esma Džiho.

Kopirati
Drag cursor here to close