U Stocu

Novalić: Zadovoljan izgradnjom Koridora VC

''Pozvali smo Vladu HNŽ, predstavnike Parlamenta ovdje iz Stoca, da jednom zajedničkom akcijom nas iz Federacije. Bit će ponuđena pomoć i sastanak je interaktivan''
Vijesti / Flash | 19. 05. 2022. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić danas će u Stocu sa federalnim ministrima i predstavnicima vlade HŽ-a, te načelnikom Općine Stolac imati sastanak u cilju saniranja štete nastale zbog nedavnog potresa u ovom gradu.

Isto tako, planirana je i pomoć za štetu nastalu na nacionalnim spomenicima u Stocu, Čapljini i Mostaru. Govorilo se i o izgradnji Koridora VC, piše N1.

''Danas smo u Stocu povodom potresa koji se dogodio nedavno gdje smo imali i jednu žrtvu. Ministar financija, izbjeglica i svi koji bi mogli da imaju veze za sanaciju posljedica potresa i Federalna civilna zaštita koja može pomoći. Pozvali smo Vladu HNŽ, predstavnike Parlamenta ovdje iz Stoca, da jednom zajedničkom akcijom nas iz Federacije. Bit će ponuđena pomoć i sastanak je interaktivan. Komisija je donijela izvještaj o štetama od preko 4 milijuna'' rekao je Novalić. Isto tako, Predsjedništvo BiH je već odobrilo milijun maraka za Ljubinje i Stolac.

''Sve to kada skupimo na jednu hrpu, bit će dovoljno, nadam se, da saniramo štete'', rekao je Novalić objašnjavajući tko sve sudjeluje na dašnjem sastanku.

Sanacija za nacionalne spomenike u Mostaru, Čapljini i Stocu

''Ovaj sastanak će možda pokriti sve ono gdje su nastale štete. Komisija za nacionalne spomenike će podnijeti izvještaj o štetama na spomenicima kulture i ne znam da li ćemo i o tome danas pričati'', ističe Novalić.

Da li će Koridor VC graditi pet ili šest godina je manje važno

''Sve ide sporo zbog dokumentacije za tunel Prenj. Koridor VC kada se gledaju parametri, 38 kilometara smo izgradili, 30 je u gradnji i dogovaramo novih 30. U ovim poslovima je bitno naći izvore novca. Od Bradine do Ovčara za 11 kilometara nije osiguran iznos, ostalo jest'', kaže Novalić.

Načelnik Općine Stolac Stjepan Bošković nada se da će se sanirati šteta i naći novac, posebno za stambene objekte građana Stoca.

Kopirati
Drag cursor here to close