OHR

Što prije početi ispunjavati obećanja

Vijesti / Flash | 26. 02. 2015. u 09:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Komplementarnost međunarodnih mandata u Bosni i Hercegovini je prednost za uspjeh Bosne i Hercegovine na euroatlantskom putu. Međutim, ono što je još važnije od toga jeste stav izabranih zvaničnika i političkih lidera u pogledu preuzetih obveza'' izjavio je prvi zamjenik visokog predstavnika David M. Robinson, koji boravi u Bruxellesu.

''BiH treba formirati organe vlasti na svim razinama što prije i početi ostvarivati izborna obećanja data građanima - investicije, radna mjesta i euroatlantske integracije'', istaknuo je.

Pozdravljajući inicijativu EU za BiH i potpisivanje izjava političkih elita u BiH kao značajne korake prema budućnosti države kao stabilne, održive, mirne i multietničke zemlje u okviru Europske unije, prvi zamjenik visokog predstavnika Robinson je rekao da su inicijativa EU i Pakt za rast i zapošljavanje jasni signali da EU i šira međunarodna zajednica želi Bosnu i Hercegovinu kao partnera.

''Sada je na liderima u BiH da realiziraju preuzete obveze i prema građanima i prema međunarodnim partnerima'', kazao je Robinson, priopćeno je iz OHR-a.

Zamjenik visokog predstavnika je održao niz sastanaka na kojima je razmatrana trenutna politička situacija u BiH i zadaci s kojima se zemlja suočava na putu ka euroatlantskim integracijama. Tijekom posjete, Robinson se sastao s Fernardom Gentilinijem, direktorom za Zapadnu Europu, Zapadni Balkan i Tursku pri Europskoj službi za vanjske poslove (EEAS) i drugim dužnosnicima EU, kao i veleposlanicima zemalja članica i njihovim predstavnicima u Odboru za politička i sigurnosna pitanja (PSC) - najvažnijem tijelu za vanjsku politiku EU - i u Radnoj grupi za Zapadni Balkan (COWEB), zaduženoj za pitanja Europske unije u vezi sa Zapadnim Balkanom.

Kopirati
Drag cursor here to close