Moglo bi se ostvariti

Što nam u 2016. žele naši vladari?

Vijesti / Flash | 31. 12. 2015. u 09:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sretna Nova europska 2016!'', poželio je u intervjuu za Oslobođenje predsjedatelj vijeća ministara Denis Zvizdić rekavši kako će u sljedećoj godini prioriteti biti EU integracije, ekonomski razvoj, vladavina prava, i jačanje unutarnje i regionalne sigurnosti.

''Svaki novi korak na putu prema Europskoj uniji, svako novo radno mjesto, svaka nova investicija, jesu najbolji i najefikasniji put k ekonomskoj i društvenoj, a mogao bih kazati i političkoj reintegraciji BiH'', rekao je Zvizdić.

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH poželio je građanima da im 2016. godina donese napredak, što više blagostanja, zdravlja i uspjeha.

''Godina koju ostavljamo za sobom bila je puna izazova. Na većinu smo uspješno odgovorili i dokazali da se možemo kretati prema naprijed. Reforme su potrebne jer su put k EU i jedini način da postanemo društvo sposobno da svakom pojedincu pruži jednake šanse za prosperitet. Stoga vas pozivam da ih prihvatite ne kao nešto što nam je nametnuto, već kao neophodnost da bismo imali više radnih mjesta, kvalitetnije obrazovanje i bolju budućnost. Srdačno vam čestitam novu 2016. Godinu'', rekao je Novalić.

Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske poželjela je građanima Republike Srpske dobro zdravlje, osobni i profesionalni uspjeh i obiteljsku sreću, ''te da dostojanstveno i svečano obilježimo naš najznačajniji praznik - Dan RS''.

''Zahvaljujem građanima što su prepoznali napore koje Vlada ulaže kako bi RS ostala jaka, stabilna, prosperitetna i demokratska, s očuvanim nadležnostima i kapacitetom koji će moći da odgovori na potrebe njezinih građana. Prioriteti i u sljedećoj godini su da se zadrži ekonomsko-socijalna stabilnost, stvaranje uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje životnog standarda'', rekla je entitetska premijerka.

Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH poželio je svim građanima puno zdravlja i puno obiteljske sreće.

''Također, nadam se da će iduća godina biti godina političke stabilnosti, a ne sukoba, godina u kojoj ćemo se približiti Europi. Naravno, ako će to približavanje donijeti napredak, nova radna mjesta i bolji životni standard. U novoj godini nam je i više nego potrebno manje sukoba, a puno više ekonomskog razvoja'', rekao je Ivanić.

Predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva Dragan Čović rekao je kako se ne može ne zamijetiti da je bila drugačija od prethodnih.

''Postigli smo određene pomake na skoro svim segmentima života i društva, obilježili nekoliko značajnih obljetnica, ali i ugostili mnoge svjetske zvaničnike. Napredak je posebno vidljiv kada je u pitanju reformska agenda i put ka članstvu u Europsku uniju. Na tome putu nailazili smo na mnoge prepreke, te smo morali izvršiti mnoge prilagodbe, a sve s ciljem boljitka za sve narode i građane Bosne i Hercegovine. Sada kada smo na korak do cilja, potrebno je još više, zajednički raditi da se taj posljednji korak i napravi. Nadahnuti rezultatima koji su postignuti u prethodnoj godini, neka nam cilj bude da u predstojećoj zajedničkim radom postignemo još više'', naveo je Čović.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH rekao je kako u idućoj godini moramo očuvati stabilnost, ubrzati integracijske procese i amortizirati dezintegracijske pokušaje, odlučno provoditi socijalno-ekonomske reforme, graditi infrastrukturne i energetske objekte, razvijati poljoprivredu, industriju i turizam, općenito - kreirati nova radna mjesta kroz razvoj realnog sektora.

''U nadi i uvjerenju da ćemo pozitivne planove ispuniti, želim vam dobro zdravlje, uspjeh u poslu i privatnom životu - i želim vam mirnu, sretnu i berićetnu novu 2016. godinu'', rekao je Izetbegović.

Milorad Dodik, predsjednik RS i SNSD-a rekao je da ''sve što poželi vezano je za dobro RS.

''Sve moje želje svim dobrim ljudima u RS i svim ljudima u RS su da ih služi dobro zdravlje i da pokušamo napraviti energiju koja će više pokazati našu privrženost RS, da pokušamo na taj način jedni druge više razumjeti, da otvorimo što je moguće više radnih mjesta na koja bi ljudi mogli da se zapošljavaju i da to ne bude samo politička floskula nego realnost. Smatram da RS ima potencijal i ovaj narod može da bude siguran u njezinu obranu i njezinu stabilnost i mir koji ćemo sačuvati'', navodi Dodik.

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH rekao je kako želi da 2016. bude puno bolja i mirnija u cijeloj BiH.

''Da bude puno više sreće za svakog stanovnika i da krenemo uzlaznim putem ka europskim integracijama'', navodi u čestitki Čavara.

Kopirati
Drag cursor here to close