Naša Stranka

Što je Vlada HNŽ uradila: ''O požarima se govori kad Hercegovina izgori''

Vijesti / Flash | 28. 08. 2017. u 14:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članica Predsjedništva Naše stranke (NS) Irma Baralija reagirala je danas na, kako navodi, nedovoljnu podršku nadležnih institucija akciji gašenja požara u Hercegovini, utvrdivši "da Oružane snage BiH i lokalne vatrogasne postojbe nemaju dovoljnu podršku entitetskih i kžupanijskih vlasti".

''Vrijeme je da Vlada Federacije i Vlada HNŽ izađu pred građane i građanke, te kažu što su točno uradili u posljednjih godinu dana kako do ovakve situacije ne bi došlo. Opet o požarima govorimo kada izgori Hercegovina, kao što o zagađenjima pričamo kada je Sarajevo u smogu sedam dana. Recite, što je urađeno da se pomogne ljudima na terenu, onima koji rade i spašavaju kuće pred vatrom'', navodi Baralija, priopćeno je iz NS-a.

Kako, nadalje, navodi, NS će zatražiti da se o uzrocima i posljedicama požara razgovara na Parlamentu, te da se hitno reaguje i da se konačno 'podvuče crta'.

''Zašto se ne izdvajaju sredstva za nabavku kanadera, zašto kronično patimo od nedostatka opreme i resursa, zašto se uvijek moramo oslanjati na dobru volju susjeda kada nam treba tehnička pomoć, i zašto državne institucije ne pomažu više Oružane snage, premda su neratne izvanredne situacije jednako važna nadležnost koju oni obavljaju'', pita se Baralija.

Kopirati
Drag cursor here to close