Pitanje je sad

Što četiri naoružana bh helikoptera rade u Turskoj?

Vijesti / Flash | 19. 10. 2016. u 09:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić uputila je pitanje Ministarstvu obrane BiH o statusu pet helikoptera koji pripadaju Oružanim snagama BiH, a trenutno se nalaze u Turskoj.

Majkić je u okviru točke dnevnog reda posvećene zastupničkim pitanjima i odgovorima, podsjetila kako je riječ o četiri naoružana helikoptera i jednom za obuku i zapitala kakav je njihov status, zašto su još u Turskoj i kakvi su prijedlozi za rješavanje ovog problema.

"Zašto se na popisu neperspektivne vojne imovine vode samo helikopteri Mi-24? Je li o ovome raspravljalo nadležno povjerenstvo Ministarstva obrane BiH za rješavanje viškova pokretne vojne imovine i kakvi su prijedlozi za rješenja ove problematike", upitala je Majkić.

Odgovarajući na ova pitanja, zamjenik ministrice obrane BiH Boris Jerinić naveo je da je Ministarstvo obrane BiH 5. kolovoza uputilo vojnom povjereniku BiH u Turskoj dopis kojim je zatraženo da se od Ministarstva obrane Turske pribavi pisana informacija o statusu helikoptera, prenosi Srna.

"Zbog vojnog puča u Turskoj, od vojnog izaslanika BiH u Turskoj obaviješteni smo da se u skorije vrijeme ne očekuje pribavljanje tražene informacije od turskog Ministarstva obrane", dodao je Jerinić.

Podsjetio je kako je prvobitno uništavanje helikoptera i pripadajuće opreme i naoružanja trebalo početi 1. veljače 2015. godine, te da je o cjelokupnoj proceduri upoznato Predsjedništvo BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close