Zima, zima, e pa šta je...

Stiže snijeg uz jače zahlađenje!

Snijeg će za vikend pasti u većini BiH, a pratit će ga zahlađenje.
Vijesti / Flash | 27. 11. 2020. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros na cijelom sjeveru zemlje i po kotlinama u središnjim i istočnim područjima prevladava magla ili niska naoblaka.

Pretežno sunčano je u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim područjima

Bosne i na planinama. Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac -8; Bugojno i Drvar -7; Sarajevo -6; Jajce i Livno -5; Široki Brijeg i Srebrenica -4; Grude i Zenica -3; Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 0; Banja Luka, Bijeljina, Ivan Sedlo, Mostar i Prijedor 1; Bjelašnica i Doboj 2; Trebinje 4; Neum 8°C.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 948Pa, za 4hPa je veći od normalnog i ne mijenja se. Danas pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne i na planinama.

Na cijelom sjeveru zemlje i po kotlinama u središnjim i istočnim područjima prevladavat će dugotrajna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, u sunčanim područjima od 9 do 14°C.

U većem dijelu Sarajeva dugotrajna magla. U nižim područjima sunčanije. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

U subotu će na sjeveru zemlje biti dugotrajna magla i niska naoblaka. U ostalim područjima sunčano prije podne, a u drugoj polovini dana postupno naoblačenje s juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 15 stupnjeva.

Za nedjelju se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tijekom dana, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima.

Na planinama sa susnježicom i snijegom. Krajem dana i tijekom noći, padom temperatura kiša će prelaziti u susnježicu ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 13 stupnjeva. U ponedjeljak će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Tijekom dana u Bosni sa slabom kišom ili susnježicom, a na planinama sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 7. Najviša dnevna temperatura se neće značajnije promijeniti u odnosu na jutarnje vrijednosti.

Kopirati
Drag cursor here to close